Obrazna joga in indijska masaža glave

Morda se sprašujete, kaj ima moja kozmetika skupnega z obrazno jogo in indijsko masažo glave. Ker sem tudi licencirana inštruktorica obrazne lifting joge, vam lahko povem, da ima kar nekaj skupnega. Namreč pri obrazni jogi in pri indijski masaži glave se masirata tudi obraz in lasišče. In pri tem zelo pridejo prav naravna olja oziroma še bolje, oljni serumi. Tu še moram poudariti, da indijska masaža glave ni v osnovi vključena v sam program tečaja obrazne lifting joge, ampak je to vedno moje darilo za vsakega, ki se udeleži tega tečaja pri meni. Je torej moj dodatek k tečaju. To pomeni, v nekaj tehnik indijske masaže glave, katere sem se jaz naučila in za njih seveda plačala, pokažem vsaki tečajnici ob tečaju obrazne lifting joge.

V moji liniji sta izvrstna oljna seruma Angelic Monoi in Happy Babassu. Z njima se naredi odlična masaža obraza, lahko se pa uporabita tudi pri masaži lasišča.

Vadba celega telesa in duha

Obrazna lifting joga je mišična vadba, kar pomeni, da z njo predramimo vse mišice na obrazu, katerih je več kot 50. Ko aktiviramo mišice, s tem ustvarimo naravni lifting obraza. Kot se aktivirajo mišice, kar je pod kožo, je treba vedeti, da se močno aktivira še sama koža in podkožje. Koža se zbudi, postane bolj čvrsta in pretočna, ter tako bolj sprejemljiva za kozmetične izdelke in če so izdelki zdravi, naravni, kožo naredijo še lepšo. Zato je toliko bolj pomembno, da uporabljamo naravno kozmetiko.

Obrazna lifting joga pa ni samo mišična vadba, je veliko več. Je tudi vadba za ravnovesje naših notranjih organov in hormonov. Pomeni, da vpliva na celotno telo. V glavi imamo tri glavne žleze celega telesa in od teh je odvisno tudi delovanje naših organov in hormonov. Z obrazno lifting jogo aktiviramo zraven mišic še te žleze, kar aktivira in torej spravlja v ravnovesje še delovanje našega celega telesa.

Obrazna joga je pa tudi aktivator energije, kar pomeni, da ustvarja pretok energije po celem telesu. Namreč, po celotnem telesu imamo meridiane (energijske poti), ki so speljani vse od vrha glave do stopal. Potekajo torej čez celo telo, celice, čez organe. In kjer se ustvari kakšna nepravilnost oziroma blokada, se z obrazno jogo aktivira pretok in s tem energija spet enakomerno teče. Pomeni, da sprosti razne energijske blokade, ki se ustvarijo v telesu.

Več o obrazni jogi in indijski masaži glave, ter o dejanskih rezultatih mojih tečajnic s fotografijami, si lahko ogledate tukaj:

Fb: Matejini Metulji

Instagram profil: mateja.faceyoga.accessbars

Kaj pridobiš na mojem tečaju Obrazne lifting joge z indijsko masažo glave:

 • naravni lifting obraza z manj ali brez gubic,
 • bolj čvrsto in sijočo kožo,
 • čisto kožo in zmanjšane/odpravljene nepravilnosti (mozolji, madeži, brazgotine),
 • prekrvavljeno lasišče in s tem boljšo rast las in manjše izpadanje las,
 • uravnovešeno delovanje hormonov in notranjih organov,
 • boljšo koncentracijo in spomin,
 • zmanjšanje stresa in nespečnosti,
 • več energije,
 • splošno boljše počutje

Ni pomembna starost za obrazno jogo in ne spol. Primerna je za vsakogar, ki si želi pozitivne spremembe, ne glede ali nekomu bolj pomembna notranja sprememba ali zunanja ali pa oboje.

In zakaj tečaj pri meni:

 • ker je tečaj izveden kvalitetno in iskreno. Vsaka tečajnica/tečajnik se slika sam-a, brez filtrov, pred tečajem in tik pred zadnjim srečanjem na tečaju, zato so realni rezultati,
 • ker podarim prikaz tehnik indijske masaže glave in kakšne dodatne vaje,
 • ker povem napake pri izvedbi vaj,
 • ker se na tečaju tudi nasmejemo in si izmenjamo kakšne pozitivne misli.

Kaj še pomeni kvalitetno izveden tečaj? Pomeni, da se vaje uči in gradi postopoma in počasi. Obrazna joga je že kar razširjena in nekateri ponujajo celo enodnevne "hitre" tečaje. To na žalost nikakor ni vredu. So tudi primeri, ko so si tečajnice z obrazno jogo naredile več gub ali ustvarile kaj neprijetnega/poškodbe v mišičnih stikih in stikih obraznih kosti, saj so vaje delale ali prehitro in/ali nepravilno. Zato tečaj traja 5 tednov, da se mišice aktivira postopoma. Na samem tečaju ni prisotnih več kot 7 tečajnikov/tečajnic naenkrat, saj se takrat veliko boljše posvetim vsaki osebi posebej in pogledam ali vaje izvaja pravilno. Kar je zelo pomembno. Pri tem se povejo torej še napake izvedb, da se jim izognemo. In vsaki osebi se pove še individualni okvirni plan vaj, saj je pri vsakem različno, kaj želi spremeniti oziroma, kaj je zanj priporočljivo tudi glede na zgradbo obraza in gravitacijskega tipa.

Tečaj poteka 5 tednov, enkrat na teden do dve uri, preko videokonference. Na tečaju se zraven vseh vaj in tehnik naučite še najpomembnejših akupresurnih točk na obrazu in značilnosti letnih časov po tradicionalni kitajski medicini, ter kratko diagnostiko obraza in različne gravitacijske tipe.

Vsaka investicija v ta tečaj je investicija vase in to za celo življenje. Enkrat se investira in ostane za vedno.

Lahko se prijaviš na tečaj v obrazcu spodaj ali pošlješ vprašanje še za več dodatnih informacij. Vsake tečajnice/tečajnika bom zelo vesela in vsak je sprejet. Če se odločiš za tečaj pri meni, hvala in dobrodošla/dobrodošel! ;)

 

Prijava na tečaj

  Obrazec bo poslal vnesene podatke na naš kontaktni naslov. Podatke potrebujemo, da vam lahko odgovorimo. Vaših podatkov za druge namene ne obdelujemo in jih ne posredujemo tretjim osebam. Če želite naknadni izbris vašega povpraševanja iz naše baze prejetih e-pošt, stopite v stik preko kontaktnih podatkov.

   

  Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Preberi več